Menu

Účinky Goji

Kustovnici čínské se věnuje celá řada odborných studií. Díky nim mnoho odborníků na výživu tvrdí, že bobule Goji jsou najzdravějším jídlem na světě.

 
Lékaři o Goji

Lékaři o Goji

Lékaři Dr. Bob Delmonteque a Dr. Victor A. Marcial-Vega dokazují ve svých výzkumech blahodárné účinky kustovnice čínské na lidský organizmus. Dr. Bob Delmonteque, dlouholetý odborný lékařský konzultant časopisů Journal of Longevity Research a Muscle and Fitness spolu s vědeckým pracovníkem Dr. Bobem Delmontequem svorně tvrdí: “21 stopových minerálů, 18 aminokyselin a více než 15% bílkovin činí z plodů Goji jedinečnou, živinami nabitou superpotravinu, přesahující všechna známá kritéria. To co na mě dělá největší dojem je množství celosvětových klinických výzkumů, které za Goji stojí. Je dokázáno, že polysacharidy obsažené v Goji mají vskutku pozoruhodné antioxidační a imunitu podporující vlastnosti.“ “Bobule Goji (Lycium barbarum) jsou již více než 2500 let používány jako přírodní medicína v asijských zemích, kde je jejich dlouhodobé konzumaci připisována dlouhověkost. Nedávné studie ukázaly, že Goji obsahují různé bioaktivní látky s antioxidačními, hypoglykemickými a imunologickými účinky. Všechny tyto faktory, spolu s dlouhodobě zdokumentovanou historií užívání kustovnice čínské, poskytují záruku, že perorální příjem kustovnice čínské je víc než bezpečné.“ I tato slova zaznívají v prestižním časopisu Journal of Longevity Research.