Menu

Účinky Goji

Kustovnici čínské se věnuje celá řada odborných studií. Díky nim mnoho odborníků na výživu tvrdí, že bobule Goji jsou najzdravějším jídlem na světě.

 
Proč jíst Goji

Proč jíst Goji

Číňané v souvislosti s kustovnicí zdůrazňují svoji tradiční medicínu, ve které tyto bobule využívají při léčbě onemocnění srdce, jater, sleziny, plic a ledvin. Goji jsou vhodné i k léčbě revmatismu a onemocnění kloubů. Vzácné mastné kyseliny a polysacharidy v kustovnici stimulují produkci kolagenu a udržují hydrataci, což vede k mladšímu vzhledu, dlouhodobá konzumace navíc posiluje klouby a kosti. Bobule Goji jsou stále více populární nejen v Evropě, ale po celém světě. V Čechách se jedná vcelku o novinku, která se, doufejme, usadí v naší stravě.

Kustovnice se dá koupit v různých formách, například jako šťáva, ale většinou jako sušené ovoce, které se podobá rozinkám a jako rozinky se také konzumují.

Můžete je klidně přidávat do salátů, dortů a zákusků, vařit z nich polévku nebo dávat je jako chutnou náplň do knedlíků nebo lívanců.

Plody kustovnice čínské se konzumují samotné jako mimořádně zdravá svačinka, nebo se přidávají do cereálních směsí a jogurtu. Skvělé je také přidávat plody kustovnice do ovocných koktejlů, smoothies a šejků, jejichž základem může být třeba super výživné konopné mléko.

Mezi hlavní dovozce a dodavatele goji v ČR patří společnost Wolfberry.